Bali


Sinds 2009 ga ik twee maal per jaar naar Indonesie om onverzekerde zorg te verlenen op persoonlijke titel. Mirjam de Haart, revalidatiearts in het AMC en ik zijn 5 keer samen gegaan,we kennen elkaar al sinds de opleiding in de Sint Maartenskliniek en toen ze me in 2009 vroeg of ik wilde helpen hoefde ik geen moment te twijfelen.

We zijn begonnen voor stichting high5 (in Indonesie Yayasan So Rehab Bali, kortweg YSRB)een stichting die in 2003 is opgericht door Marieke de Wit. (zie ook facebook met dezelfde naam of www.high5rehab.org).

Helaas is het operatieproject lokaal in 2012 gestopt, maar we hebben in 2013 wel een cursus kunnen geven aan lokale fysiotherapeuten en instrumentmakers. Marieke de Wit is inmiddels terug naar Nederland, maar de stichting draait wel door en heeft in 2013 haar 10-jarig bestaan gevierd en staat lokaal onder leiding van Made.

IMG_3083

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

De operaties werden uitgevoerd in het lokale ziekenhuis op Bali, er zijn onderhandelingen gaande met de eigenaar en de manager van het ziekenhuis om het operatieproject weer te herstarten.

 

 

 

Na de operaties verblijven de kinderen in de “KOS” op de stichting met hun familie tot ze kunnen lopen, meestal is dit een maand of vier aangezien de meeste kinderen na de operatie eerst drie maanden gips krijgen. De eerste keer was het nog haasten om de kos op tijd af te krijgen, maar inmiddels is het een prachtige verblijfplaats.

 

 

 

 

2 responses to “Bali”

    • thanks! voor jou is de casus van Mangku het meest interessant… gemiste HMSN met een slecht resultaat van achtervoets “correctie”elders.
      misschien moet ik toch maar eens aan de lenzen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *